Välkommen till vår innergård!

Vi har en fin innergård med lekplats, boulebana och grillplats. I vår fina pergola kan du enkelt duka upp till fika eller middag. Vi har en stor argentinsk grill där en av finesserna är det v-formade galler som samlar upp fettet från köttet, istället för att det droppar ner i glöden.Vi har även en mindre rund grill.

Kallvatten är under sommartid indraget till diskbänken nere vid grillplatsen. I närheten av grillen kan du plantera örter. Passa gärna på att vattna om du märker att det är torrt.
Intill boulebanan  finnas sittplatser. Föreningen har anläggningsraka för att skrapa banan med, men medlemmar får själv ta med sig egna bouleklot. Anläggningsrakan som används för att skrapa boulebanan förvaras inne i tvättstugan så att den inte "får fötter".

Vi har ett gemensamt ansvar för vår innergård. Torka gärna av bord och stolar vid användandet och plocka alltid upp skräp efter dig,


VÄNLIGEN LÄS DESSA RUTINER INNAN DU GRILLAR!

Allmänt:

·       Först till grillplats och matbord gäller. Efter avslutad grillning och i mån av plats överlåter man naturligtvis grillen till nästa sällskap som eventuell köar för att grilla. Matbordet disponeras dock efter egna villkor.

·       Man är ansvarig för grillen tills den har svalnat.

·       Egen grill får användas vid grillplatsen, men måste tas bort efter användningen.

·       Kom ihåg att ta hem din påse med kol eller briketter som blivit över. Det som lämnas kvar är fritt för andra medlemmar att använda.

·       Håll rent vid grillplatsen och glöm inte att ta med allt skräp när grillplatsen lämnas.

 

Vår stora murade grill:

·       Grillkol, grillbriketter samt även ved får användas som bränsle i den stora murade grillen. För att underlätta tändningen får inte annat än tändvätska användas. (Kol, briketter, ved och tändvätska får man själv stå för.)

·       Man kan som alternativ sätta in en engångsgrill i grillutrymmet.

·       Grillen har ett höj- och sänkbart galler, på höger sida av grillen finns en vev som används för att reglera höjden på gallret. Det går även bra att använda ett eget grillgaller, detta läggs i så fall ovanpå befintligt galler.

·       Grillen görs ren genom att askan skopas ner i plåthinken som står vid grillen. Hinken är endast avsedd för aska!! Det finns en vanlig soptunna intill där annat skräp kan kastas. Grillgallret görs rent genom att använda borste eller skrapa.

Vår mindre runda grill:

·       Där är det vanlig grillkol och briketter som gäller.

 

Till sist, ta alltid en extra titt innan du lämnar grillplatsen, har du städat undan allt skräp?